Duurzame Sportinfrastructuur

Duurzame Sportinfrastructuur

Knowhow van Idema aan de grondslag van duurzame sportinfrastructuur

Reeds meer dan 30 jaar is Idema actief in de wereld van sport en lichaamsbeweging via het aanbieden van sportmateriaal en –toebehoren aan klanten die hun sportfaciliteiten met robuuste sportartikelen willen uitrusten. Deze specialisatie heeft zich na verloop van tijd ontwikkeld tot een omvangrijk assortiment met degelijke producten en een ruim aanbod diensten om duurzame sportinfrastructuur te verzekeren. De strategie van Idema baseert zich in de eerste plaats op een strenge selectie van de producten die in het assortiment sportartikelen wordt opgenomen. Duurzaamheid van materialen die in de sportwereld intensief worden gebruikt, is immers een kwaliteit die alleen via het aanwenden van grondstoffen van topkwaliteit kan worden verzekerd.

Wij volgen de nieuwste ontwikkelingen bij onze leveranciers op de voet, zodat we op basis van zorgvuldig geselecteerd materiaal aan onze klanten duurzame sportinfrastructuur kunnen aanbieden die aan alle normen inzake veiligheid en duurzaamheid beantwoordt. Op die manier kan Idema een totaaloplossing voor uw behoeften op gebied van sportuitrustingen voorstellen.

Het milieuaspect, een belangrijke peiler voor duurzame sportinfrastructuur

Kwaliteitsvolle materialen die tegen intensief gebruik bestand zijn en de veiligheid tijdens het beoefenen van sport verzekeren, vormen een belangrijke factor om duurzame sportinfrastructuur tot stand te brengen. Maar duurzame sportinfrastructuur betekent ook dat de impact voor het milieu een groot aandachtspunt is. In de eerste plaats werken wij met leveranciers die voldoen aan onze voorwaarden inzake milieuvriendelijke productie en veilige, menswaardige werkomstandigheden voor hun werknemers. Deze garantie herkent u aan de gangbare labels voor sportartikelen en toebehoren. Uiteraard heeft Idema ook zelf aandacht voor het milieu en kan deze zorg voor ecologisch verantwoord handelen aantonen aan de hand van EMAS- en ISO 14001-certificaten. Het behalen van deze belangrijke labels getuigt van ons engagement om duurzame sportinfrastructuur in al zijn aspecten aan onze klanten voor te stellen.

Als u als school, sportvereniging of sportcentrum voor uw duurzame sportinfrastructuur de nodige garanties wenst wat milieubewuste productie en aanleg van uw structuur betreft, hebt u bij Idema de zekerheid dat zowel bij de selectie van de sportuitrustingen als bij de interne bedrijfsfilosofie duurzaamheid en milieubewustzijn hand in hand gaan.

Advies voor duurzame sportinfrastructuur bij Idema

Een duurzame sportinfrastructuur omvat tal van aspecten waarvoor gespecialiseerde raad van insiders eigenlijk een must is. Het grote voordeel van een partner zoals Idema om uw infrastructuur uit te bouwen, is dat onze vakkennis en jarenlange ervaring in deze sector het pad voor u effent. Het aanbod van Idema is in een tweeluik samen te vatten : enerzijds het aanbod aan sportartikelen, dat uiteraard voorspruit uit een strenge selectie, en anderzijds een service gericht op het aanleggen van uw infrastructuur. Onze expertise op dit vlak is een waardevolle aanvulling op het aanbod sportmateriaal.

Bij Idema kunt u dan ook terecht om samen met onze experts uw duurzame sportinfrastructuur concreet vorm te geven aan de hand van het waardevolle advies van onze commerciële en technische diensten en kwaliteitsvolle producten en materialen uit ons assortiment. Een realisatie op maat, en duurzaam !

Duurzame sportinfrastructuur in de praktijk

Voor allerlei soorten sportfaciliteiten bent u als school, (sport)vereniging of speeltuinen bij Idema altijd aan het juiste adres. Van grote projecten, zoals het aanleggen van een sportvloer of het inrichten van een gymzaal, tot de aanschaf van sportmateriaal, wij leveren het allemaal. Daarbij staat een duurzame sportinfrastructuur bij ons hoog in het vaandel. Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in de samenleving. Daarom mag u bij ons een hoge mate van duurzame sportinfrastructuur in alle facetten verwachten. Natuurlijk wilt u wilt weten hoe Idema dit in de praktijk brengt?

Duurzame sportinfrastructuur bij sport- en speelvloeren

Idema is specialist in het aanleggen van verschillende vloeren voor sport- en spelactiviteiten. We zijn altijd meegegaan met de nieuwste innovaties voor sportvloeren. Zo krijgt u altijd een vloer die geschikt is voor de sporten die u wilt beoefenen en die voldoen aan de eisen van deze tijd. Aangezien een duurzame sportinfrastructuur tegenwoordig een belangrijk eis is van onze klanten, bieden wij ook op dit gebied de nieuwste innovaties aan. Onze sportvloeren zijn dan ook ECO-friendly. Onze voor vele sporten geschikte PU-vloeren zijn dan ook vrij van PVC. PVC is immers gemaakt van fossiel brandstoffen en zeer slecht afbreekbaar als dit in het milieu terechtkomt. Daarnaast geven wij duurzame sportinfrastructuur een boost met de ontwikkeling van onze multifunctionele PU-vloer met het ´BLUE´ kenmerk. Dit houdt in, dat de vloer voor een deel uit gerecycled materiaal bestaat en nagenoeg vrij is van de VOC (Vluchtige Organisch Component) emissies. Er komen bij de aanleg dus geen schadelijke stoffen vrij.

ECO-friendly producten voor uw duurzame sportinfrastructuur

Afhankelijk van de beoefende sporten, heeft u sportproducten nodig. Van grote sportproducten tot kleine hulpmaterialen of banken en tafels voor speelplaatsen, veel producten worden tegenwoordig met het oog op een duurzame sportinfrastructuur geproduceerd. Het aanbod blijft groeien en Idema blijft haar assortiment vernieuwen met duurzame producten. Zo hebben wij een hele lijn met sport- en sportterreinproducten, die geklasseerd kunnen worden als ´ECO-friendly´. Voordat een dergelijk product dit stempel krijgen, moeten ze wel aan alles voor een duurzame sportinfrastructuur voldoen. Zo zijn onze ECO-friendly producten waarin hout is verwerkt, gemaakt uit hout dat van duurzaam beheerde bossen afkomstig is. Het hout heeft dus de veelgevraagde FSC of PEFC certificering. Een absolute eis voor ECO-friendly producten, is dat het product gemaakt is van minimaal 25% gerecycled materiaal en dat minstens 75% van het product biologisch afbreekbaar is. Met deze producten hoeft u zich daarom geen zorgen te maken over de duurzaamheid.

Duurzame sportinfrastructuur is van hoogwaardige kwaliteit

Duurzame sportinfrastructuur houdt meer in dan items die ecologisch verantwoord zijn. Duurzaamheid houdt vooral ook een hoogwaardige kwaliteit in. Sportattributen worden veelvuldig gebruikt en daarom hoeft u geen concessies te doen op de kwaliteit. Bij Idema mag u de allerhoogste kwaliteit verwachten op al onze duurzame sportinfrastructuur. Het voordeel hiervan, is dat u hier jarenlang plezier aan heeft en ook dit is goed voor een duurzame wereld. U hoeft immers niet op korte termijn nieuwe producten aan te schaffen. Zo ziet u, bij Idema gaan duurzaamheid én een hoogwaardige kwaliteit hand in hand.

Meer informatie in deze artikelen:

Ik heb een vraag over "Duurzame Sportinfrastructuur": 0800-99-498

Zwembaden, klimzalen, skatepark, speelruimte…

Zie de afbeeldingen van de verschillende projectenEEN PROJECT OPSTARTEN!